Näringsvärde Vit choklad

Namn: Vit choklad (Beta vulgaris L. var. altissima Döll.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Vit Choklad
Process: Choklad eller kakao tillförd (H0231) Mjölk eller mjölkprodukt tillförd (H0297) Smaksatt eller kryddextrakt tillfört (H0100)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Choklad eller chokladprodukt 28
Livsmedelstyp: Råvara, förädlad och bearbetad


Makronutrienter mm per 100 g Vit choklad

Kalorier585 kcal
Proteiner6 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
52,4 g
  51,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
39,3 g
  24,1 g
  11,8 g
  1,5 g
Kolesterol26,1 mg
Salt0,2 g
Aska1,5 g
Vatten0,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Vit choklad

Näringstäthet Vit choklad

Vit choklad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Vit choklad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A76,2 µg9,5%
ß-Karoten31 µg-
Vitamin D0,33 µg6,6%
Vitamin E0,67 mg5,6%
Vitamin K6 µg8%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,42 mg30%
Vitamin B3 (niacin)1,3 mg8,1%
Vitamin B60,11 mg7,9%
Vitamin B9 (folat)10,5 µg5,2%
Vitamin B120,53 µg21,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor179 mg25,6%
Jod23 µg15,3%
Järn0,19 mg1,4%
Kalcium203 mg25,4%
Kalium311 mg15,6%
Magnesium20,8 mg5,5%
Natrium78,8 mg15,8%
Selen2,4 µg4,4%
Zink0,74 mg7,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,11 g3,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,6 g-
Fettsyra 12:00,3 g-
Fettsyra 14:00,81 g-
Fettsyra 16:09,93 g-
Fettsyra 18:011,72 g-
Fettsyra 20:00,35 g-
Fettsyra 16:10,21 g-
Fettsyra 18:111,5 g-
Fettsyra 18:21,29 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Vit choklad

Övrig information/klassificering av Vit choklad

Gruppering
Choklad eller chokladprodukt
Art
Socker producerande planta (B1012)
Del av växt/djur
Sackaros
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Choklad eller kakao tillförd, Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Smaksatt eller kryddextrakt tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask, Papper
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Vit choklad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Vit choklad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Vit choklad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Vit choklad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %