Näringsvärde Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Namn: Vetemjöl bageriindustrin, nymalet  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Frukostspannmålsprodukter 122
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Kalorier351 kcal
Proteiner11,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
73,7 g
  3,7 g
  0,4 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
1,4 g
  0,1 g
  0,1 g
  0,5 g
Salt0 g
Aska0,5 g
Vatten14 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Näringstäthet Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Vetemjöl bageriindustrin, nymalet är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 5% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Vetemjöl bageriindustrin, nymalet (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0,36 µg0%
ß-Karoten4,3 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,39 mg3,2%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)3,07 mg19,2%
Vitamin B60,1 mg7,1%
Vitamin B9 (folat)17 µg8,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor95 mg13,6%
Jod10 µg6,7%
Järn1,2 mg8,6%
Kalcium13 mg1,6%
Kalium150 mg7,5%
Magnesium21 mg5,6%
Natrium4 mg0,8%
Selen7,74 µg14,1%
Zink0,8 mg8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,03 g1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00,13 g-
Fettsyra 18:10,11 g-
Fettsyra 18:20,46 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Mått och vikter

Hur mycket väger Vetemjöl bageriindustrin, nymalet?
MåttVikt (g)
1 Portion25 g
1 dl = 100 ml70 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk10,5 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm3,5 g
1 krm = 1 ml0,7 g
Räkna på mått och vikter för Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Information om näringsvärde Vetemjöl bageriindustrin, nymalet

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Vetemjöl bageriindustrin, nymalet och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Vetemjöl bageriindustrin, nymalet. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Vetemjöl bageriindustrin, nymalet
Hur mycket Vetemjöl bageriindustrin, nymalet väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Vetemjöl bageriindustrin, nymalet. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %