Näringsvärde Vårrulle värmd restaurang

Namn: Vårrulle värmd restaurang (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Vårrulle
Process: Fylld eller fyllning (H0207) Grönsak tillförd (H0212) Kött tillfört (H0191) Ägg tillförd (H0186)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Äggrätter 12
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Vårrulle värmd restaurang

Kalorier316 kcal
Proteiner6,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
19,8 g
  1,1 g
  3,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
23,8 g
  3,5 g
  13,3 g
  5,9 g
Kolesterol2 mg
Salt1,4 g
Aska1,8 g
Vatten47,9 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Vårrulle värmd restaurang

Näringstäthet Vårrulle värmd restaurang

Vårrulle värmd restaurang är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Vårrulle värmd restaurang (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0,7 µg0,1%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E4,16 mg34,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)2,51 mg15,7%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)14,8 µg7,4%
Vitamin B120,13 µg5,2%
Vitamin C6,6 mg8,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor81,1 mg11,6%
Jod0 µg0%
Järn0,59 mg4,2%
Kalcium37 mg4,6%
Kalium168 mg8,4%
Magnesium17,5 mg4,7%
Natrium552 mg110,4%
Selen4,36 µg7,9%
Zink0,64 mg6,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:31,87 g66,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,18 g-
Fettsyra 12:00,57 g-
Fettsyra 14:00,25 g-
Fettsyra 16:01,41 g-
Fettsyra 18:00,8 g-
Fettsyra 20:00,14 g-
Fettsyra 16:10,09 g-
Fettsyra 18:112,67 g-
Fettsyra 18:24 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Vårrulle värmd restaurang

Övrig information/klassificering av Vårrulle värmd restaurang

Gruppering
Äggrätter
Art
Vete (B1312)
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Fylld eller fyllning, Grönsak tillförd, Kött tillfört, Ägg tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Restaurang/storkök

Information om näringsvärde Vårrulle värmd restaurang

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Vårrulle värmd restaurang och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Vårrulle värmd restaurang. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Vårrulle värmd restaurang. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %