Kalorier | 282 kcal |
Proteiner | 6 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 22,7 g 0,7 g 3,1 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 19 g 2,6 g 10,4 g 4,9 g |
Kolesterol | 40,6 mg |
Salt | 0,7 g |
Aska | 1,4 g |
Vatten | 50,9 g |
Avfall | 1 g |
Våfflor äggvåfflor är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 84,7 µg | 10,6% |
ß-Karoten | 41 µg | - |
Vitamin D | 1,21 µg | 24,2% |
Vitamin E | 4,86 mg | 40,5% |
Vitamin K | 20 µg | 26,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,16 mg | 14,5% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,15 mg | 10,7% |
Vitamin B3 (niacin) | 2,3 mg | 14,4% |
Vitamin B6 | 0,12 mg | 8,6% |
Vitamin B9 (folat) | 18,2 µg | 9,1% |
Vitamin B12 | 0,41 µg | 16,4% |
Vitamin C | 0,5 mg | 0,6% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 162,5 mg | 23,2% |
Jod | 29,3 µg | 19,5% |
Järn | 0,51 mg | 3,6% |
Kalcium | 119 mg | 14,9% |
Kalium | 138 mg | 6,9% |
Magnesium | 14,2 mg | 3,8% |
Natrium | 276,3 mg | 55,3% |
Selen | 4,01 µg | 7,3% |
Zink | 0,61 mg | 6,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 1,33 g | 47,5% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,01 g | 5% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,09 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,14 g | - |
Fettsyra 16:0 | 1,52 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,54 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,09 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,1 g | - |
Fettsyra 18:1 | 10,01 g | - |
Fettsyra 18:2 | 3,52 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,01 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |