Näringsvärde Tilapia, ugnstekt

Namn: Tilapia, ugnstekt  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Fisk 114
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Tilapia, ugnstekt

Kalorier130 kcal
Proteiner26,1 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2,7 g
  0,9 g
  1 g
  0,5 g
Salt0,1 g
Aska1,1 g
Vatten71,6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Tilapia, ugnstekt

Näringstäthet Tilapia, ugnstekt

Tilapia, ugnstekt är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Tilapia, ugnstekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D3,7 µg74%
Vitamin E0,79 mg6,6%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,09 mg8,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,07 mg5,2%
Vitamin B3 (niacin)9,17 mg57,3%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)6 µg3%
Vitamin B121,86 µg74,4%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor204 mg29,1%
Jod0 µg0%
Järn0,69 mg4,9%
Kalcium14 mg1,8%
Kalium380 mg19%
Magnesium34 mg9,1%
Natrium56 mg11,2%
Selen54,4 µg98,9%
Zink0,41 mg4,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,05 g1,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,13 g65%
Fettsyra 16:00,66 g-
Fettsyra 18:10,76 g-
Fettsyra 18:20,28 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Tilapia, ugnstekt

Mått och vikter

Hur mycket väger Tilapia, ugnstekt?
MåttVikt (g)
1 Portion160 g
Räkna på mått och vikter för Tilapia, ugnstekt

Information om näringsvärde Tilapia, ugnstekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Tilapia, ugnstekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Tilapia, ugnstekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Tilapia, ugnstekt
Hur mycket Tilapia, ugnstekt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Tilapia, ugnstekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %