Näringsvärde Sushi lax

Namn: Sushi lax (Salmo salar) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Sushi
Process: Ingrediens tillförd (H0225)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Ris eller annat spannmål 52
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Sushi lax

Kalorier150 kcal
Proteiner8,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
18,3 g
  0,4 g
  3,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
4,8 g
  1 g
  2 g
  1,3 g
Kolesterol27,1 mg
Salt0,4 g
Aska1,1 g
Vatten67,4 g
Avfall14 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sushi lax

Näringstäthet Sushi lax

Sushi lax är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sushi lax (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11,7 µg1,5%
ß-Karoten1 µg-
Vitamin D4,84 µg96,8%
Vitamin E0,5 mg4,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)4,1 mg25,6%
Vitamin B60,41 mg29,3%
Vitamin B9 (folat)12,3 µg6,2%
Vitamin B122,4 µg96%
Vitamin C4,9 mg6,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor100,3 mg14,3%
Jod33,7 µg22,5%
Järn0,41 mg2,9%
Kalcium11,7 mg1,5%
Kalium171,9 mg8,6%
Magnesium17 mg4,5%
Natrium167,8 mg33,6%
Selen10,07 µg18,3%
Zink0,4 mg4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,51 g255%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,14 g-
Fettsyra 16:00,69 g-
Fettsyra 18:00,14 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,39 g-
Fettsyra 18:11,45 g-
Fettsyra 18:20,21 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,19 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,1 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sushi lax

Övrig information/klassificering av Sushi lax

Gruppering
Ris eller annat spannmål
Art
Ris (B1322)
Del av växt/djur
Frö eller kärna, skal borttaget
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kalla rätter
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Sushi lax

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sushi lax och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sushi lax. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sushi lax. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %