Näringsvärde Sojabönsbiff stekt

Namn: Sojabönsbiff stekt (Solanum tuberosum L. ssp. tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Sojabiff
Process: Industriell process inte känd (H0001)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Sojabönsbiff stekt

Kalorier178 kcal
Proteiner7,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
18,8 g
  3,4 g
  1,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
9 g
  1,2 g
  4,2 g
  3 g
Kolesterol38,5 mg
Salt1,7 g
Aska2,9 g
Vatten62 g
Avfall4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sojabönsbiff stekt

Näringstäthet Sojabönsbiff stekt

Sojabönsbiff stekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sojabönsbiff stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A43,4 µg5,4%
ß-Karoten21 µg-
Vitamin D0,44 µg8,8%
Vitamin E2,14 mg17,8%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,09 mg8,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,7%
Vitamin B3 (niacin)2,4 mg15%
Vitamin B60,14 mg10%
Vitamin B9 (folat)30,8 µg15,4%
Vitamin B120,14 µg5,6%
Vitamin C3,7 mg4,6%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor124,3 mg17,8%
Jod86 µg57,3%
Järn1,61 mg11,5%
Kalcium47,1 mg5,9%
Kalium415,9 mg20,8%
Magnesium50,9 mg13,6%
Natrium695,6 mg139,1%
Selen3,01 µg5,5%
Zink0,8 mg8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,61 g21,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,01 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,02 g-
Fettsyra 16:00,77 g-
Fettsyra 18:00,29 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,05 g-
Fettsyra 18:14,02 g-
Fettsyra 18:22,41 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sojabönsbiff stekt

Övrig information/klassificering av Sojabönsbiff stekt

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis (B1218)
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask
Förpackningsmaterial
Papper
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Sojabönsbiff stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sojabönsbiff stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sojabönsbiff stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sojabönsbiff stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %