Näringsvärde Skorpmjöl

Namn: Skorpmjöl  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Frukostspannmålsprodukter 122
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Skorpmjöl

Kalorier366 kcal
Proteiner10,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
80,2 g
  5,3 g
  4,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
1 g
  0,2 g
  0,1 g
  0,4 g
Salt1,1 g
Aska1 g
Vatten4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Skorpmjöl

Näringstäthet Skorpmjöl

Skorpmjöl är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Skorpmjöl (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0,68 µg0,1%
ß-Karoten4,74 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,32 mg2,6%
Vitamin K0,82 µg1,1%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,45 mg40,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)3,07 mg19,2%
Vitamin B60,34 mg24,3%
Vitamin B9 (folat)16,83 µg8,4%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor140 mg20%
Jod7 µg4,7%
Järn4,6 mg32,9%
Kalcium4,6 mg0,6%
Kalium190 mg9,5%
Magnesium29 mg7,7%
Natrium450 mg90%
Selen7,52 µg13,7%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,02 g0,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00,12 g-
Fettsyra 18:10,1 g-
Fettsyra 18:20,37 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Skorpmjöl

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Skorpmjöl väger efter tillagning
Stekning99 g
Ugn eller grill99 g

Mått och vikter

Hur mycket väger Skorpmjöl?
MåttVikt (g)
1 Portion25 g
1 dl = 100 ml50 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk7 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm2,5 g
1 krm = 1 ml0,5 g
Räkna på mått och vikter för Skorpmjöl

Information om näringsvärde Skorpmjöl

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Skorpmjöl och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Skorpmjöl. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Skorpmjöl ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Mått och vikter för Skorpmjöl
Hur mycket Skorpmjöl väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Skorpmjöl. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %