Kalorier | 607 kcal |
Proteiner | 6,4 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 39,9 g 4,9 g 6,2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 48,5 g 13,4 g 19,4 g 5,8 g |
Salt | 1,6 g |
Aska | 2,6 g |
Vatten | 2,5 g |
Rostad lök är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 4,3 µg | 0,5% |
ß-Karoten | 37 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 7,13 mg | 59,4% |
Vitamin K | 23 µg | 30,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,06 mg | 5,5% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,11 mg | 7,9% |
Vitamin B3 (niacin) | 2,4 mg | 15% |
Vitamin B6 | 0,39 mg | 27,9% |
Vitamin B9 (folat) | 77,6 µg | 38,8% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 109 mg | 15,6% |
Jod | 14 µg | 9,3% |
Järn | 1,15 mg | 8,2% |
Kalcium | 42,1 mg | 5,3% |
Kalium | 405 mg | 20,2% |
Magnesium | 28,2 mg | 7,5% |
Natrium | 647 mg | 129,4% |
Selen | 2,3 µg | 4,2% |
Zink | 0,94 mg | 9,4% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 1,1 g | 39,3% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0,06 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,26 g | - |
Fettsyra 16:0 | 10,92 g | - |
Fettsyra 18:0 | 1,85 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,19 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,07 g | - |
Fettsyra 18:1 | 18,86 g | - |
Fettsyra 18:2 | 4,68 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |