Kalorier | 24 kcal |
Proteiner | 1,4 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 4,5 g 2,5 g 2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 0,5 g 0 g 0 g 0,1 g |
Salt | 0 g |
Aska | 1,4 g |
Vatten | 85 g |
Rosenkål brysselkål är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 35,81 µg | 4,5% |
ß-Karoten | 428,4 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 0,4 mg | 3,3% |
Vitamin K | 220 µg | 293,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,11 mg | 10% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,16 mg | 11,4% |
Vitamin B3 (niacin) | 1,08 mg | 6,8% |
Vitamin B6 | 0,28 mg | 20% |
Vitamin B9 (folat) | 93,58 µg | 46,8% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 90 mg | 112,5% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 41 mg | 5,9% |
Jod | 1 µg | 0,7% |
Järn | 0,38 mg | 2,7% |
Kalcium | 42 mg | 5,2% |
Kalium | 320 mg | 16% |
Magnesium | 14 mg | 3,7% |
Natrium | 5 mg | 1% |
Selen | 0,25 µg | 0,5% |
Zink | 0,21 mg | 2,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,1 g | 3,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 16:0 | 0,03 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,03 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
Kokning | 96 g |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 60 g |
1 Mellanstor | 15 g |
1 dl = 100 ml | 60 g |
1 msk = 15 ml = 3 tsk | 9 g |
1 tsk = 5 ml = 5 krm | 3 g |
1 krm = 1 ml | 0,6 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |