Näringsvärde Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Namn: Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)  Livsmedel hämtat från USDA
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Restaurant foods 109


Makronutrienter mm per 100 g Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Kalorier142 kcal
Proteiner4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
23,7 g
  2,6 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,5 g
  0,5 g
  0,7 g
  1,6 g
Salt0,9 g
Aska1,6 g
Vatten67,3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Näringstäthet Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans) är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans) (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,23 mg1,9%
Vitamin K7,8 µg10,4%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,01 mg1,1%
Vitamin B3 (niacin)0,81 mg5,1%
Vitamin B60,05 mg3,4%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor75 mg10,7%
Järn1,22 mg8,7%
Kalcium15 mg1,9%
Kalium194 mg9,7%
Magnesium21 mg5,6%
Natrium370 mg74%
Selen5,6 µg10,2%
Zink0,71 mg7,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,22 g8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,35 g-
Fettsyra 18:00,11 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,67 g-
Fettsyra 18:21,35 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Information om näringsvärde Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans)

Källa
Alla näringsvärden kommer från USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28. USDA.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans) och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans). De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Restaurant, latino, arroz con habichuelas colorados (rice and red beans). Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %