Näringsvärde Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Namn: Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)  Livsmedel hämtat från USDA
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Restaurant foods 109


Makronutrienter mm per 100 g Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Kalorier151 kcal
Proteiner4,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
24,4 g
  3,4 g
  0,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,8 g
  0,7 g
  0,9 g
  1,6 g
Salt1 g
Aska1,6 g
Vatten65,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Näringstäthet Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans) är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans) (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,47 mg3,9%
Vitamin K10,3 µg13,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg11,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,02 mg1,5%
Vitamin B3 (niacin)1,02 mg6,4%
Vitamin B60,06 mg4,4%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor87 mg12,4%
Järn1,57 mg11,2%
Kalcium37 mg4,6%
Kalium224 mg11,2%
Magnesium26 mg6,9%
Natrium420 mg84%
Selen4,8 µg8,7%
Zink0,74 mg7,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,24 g8,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,03 g-
Fettsyra 16:00,46 g-
Fettsyra 18:00,18 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,02 g-
Fettsyra 18:10,85 g-
Fettsyra 18:21,31 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Information om näringsvärde Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans)

Källa
Alla näringsvärden kommer från USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28. USDA.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans) och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans). De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Restaurant, latino, arroz con frijoles negros (rice and black beans). Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %