Näringsvärde Regnbågslax panerad stekt

Namn: Regnbågslax panerad stekt (Oncorhynchus mykiss) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Ingrediens tillförd (H0225)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Regnbågslax panerad stekt

Kalorier215 kcal
Proteiner17,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
5,9 g
  0,3 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
13,4 g
  2,4 g
  5,7 g
  4,3 g
Kolesterol65,3 mg
Salt1,3 g
Aska2,3 g
Vatten60,4 g
Avfall35 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Regnbågslax panerad stekt

Näringstäthet Regnbågslax panerad stekt

Regnbågslax panerad stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 36% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Regnbågslax panerad stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A61,9 µg7,7%
ß-Karoten12 µg-
Vitamin D12,26 µg245,2%
Vitamin E3,57 mg29,8%
Vitamin K8 µg10,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,1 mg9,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,18 mg12,9%
Vitamin B3 (niacin)10,89 mg68,1%
Vitamin B60,51 mg36,4%
Vitamin B9 (folat)24 µg12%
Vitamin B123,8 µg152%
Vitamin C0,1 mg0,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor240,8 mg34,4%
Jod57,9 µg38,6%
Järn0,6 mg4,3%
Kalcium68,3 mg8,5%
Kalium391,5 mg19,6%
Magnesium26,2 mg7%
Natrium525,3 mg105,1%
Selen24,62 µg44,8%
Zink0,54 mg5,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,56 g20%
DHA (Fettsyra 22:6)1,24 g620%
Fettsyra 4:0-10:00,01 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,22 g-
Fettsyra 16:01,56 g-
Fettsyra 18:00,42 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,44 g-
Fettsyra 18:14,79 g-
Fettsyra 18:21,53 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,42 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,11 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Regnbågslax panerad stekt

Mått och vikter

Hur mycket väger Regnbågslax panerad stekt?
MåttVikt (g)
1 Portion120 g
Räkna på mått och vikter för Regnbågslax panerad stekt

Övrig information/klassificering av Regnbågslax panerad stekt

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Regnbågslax (B1109)
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Okänd

Information om näringsvärde Regnbågslax panerad stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Regnbågslax panerad stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Regnbågslax panerad stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Regnbågslax panerad stekt
Hur mycket Regnbågslax panerad stekt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Regnbågslax panerad stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %