Kalorier | 76 kcal |
Proteiner | 16 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 1,2 g 0,2 g 0,2 g 0,3 g |
Salt | 0,4 g |
Aska | 1,6 g |
Vatten | 81,2 g |
Räka, kokt är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 24% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 1,76 µg | 0,2% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 0,06 µg | 1,1% |
Vitamin E | 4,44 mg | 37% |
Vitamin K | 0,19 µg | 0,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,01 mg | 0,8% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,03 mg | 1,9% |
Vitamin B3 (niacin) | 5,37 mg | 33,5% |
Vitamin B6 | 0 mg | 0% |
Vitamin B9 (folat) | 16,09 µg | 8% |
Vitamin B12 | 3 µg | 120% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 122,2 mg | 17,5% |
Jod | 233,33 µg | 155,6% |
Järn | 4 mg | 28,6% |
Kalcium | 64,44 mg | 8,1% |
Kalium | 77,78 mg | 3,9% |
Magnesium | 24,44 mg | 6,5% |
Natrium | 164,44 mg | 32,9% |
Selen | 23,33 µg | 42,4% |
Zink | 1,46 mg | 14,6% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0 g | 0,1% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,14 g | 67,6% |
Fettsyra 16:0 | 0,12 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,12 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,01 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,01 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,14 g | - |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 75 g |
1 Mellanstor | 2 g |
1 dl = 100 ml | 50 g |
1 msk = 15 ml = 3 tsk | 7,5 g |
1 tsk = 5 ml = 5 krm | 2,5 g |
1 krm = 1 ml | 0,5 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |