Näringsvärde Parmesanost hårdost fett 30%

Namn: Parmesanost hårdost fett 30% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Inre bakterie lagrad (H0328)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Extra hårdost 1
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Parmesanost hårdost fett 30%

Kalorier449 kcal
Proteiner41,5 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
3,8 g
  3,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
30 g
  19,5 g
  7,7 g
  0,8 g
Kolesterol79 mg
Salt2,5 g
Aska7 g
Vatten17,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Parmesanost hårdost fett 30%

Näringstäthet Parmesanost hårdost fett 30%

Parmesanost hårdost fett 30% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 27% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Parmesanost hårdost fett 30% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A243,9 µg30,5%
ß-Karoten107 µg-
Vitamin D0,21 µg4,2%
Vitamin E0,69 mg5,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,39 mg27,9%
Vitamin B3 (niacin)9,98 mg62,4%
Vitamin B60,1 mg7,1%
Vitamin B9 (folat)8 µg4%
Vitamin B121,6 µg64%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor810 mg115,7%
Jod0 µg0%
Järn1 mg7,1%
Kalcium1380 mg172,5%
Kalium107 mg5,3%
Magnesium51 mg13,6%
Natrium998 mg199,6%
Selen3 µg5,5%
Zink3,2 mg32%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,17 g6,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:02,56 g-
Fettsyra 12:00,97 g-
Fettsyra 14:03,15 g-
Fettsyra 16:08,6 g-
Fettsyra 18:03,34 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,45 g-
Fettsyra 18:16,76 g-
Fettsyra 18:20,58 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Parmesanost hårdost fett 30%

Övrig information/klassificering av Parmesanost hårdost fett 30%

Gruppering
Extra hårdost
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Ostmassa
Fysisk form
Delad i bitar
Värmebehandling
Delvis värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Inre bakterie lagrad
Konserveringsmetod
Kyld, Pastöriserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Italien
Utmärkande drag
Fett 15-30%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Parmesanost hårdost fett 30%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Parmesanost hårdost fett 30% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Parmesanost hårdost fett 30%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Parmesanost hårdost fett 30%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %