Kalorier | 29 kcal |
Proteiner | 0,9 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 6,2 g 1,9 g 4,2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 0,4 g 0,1 g 0 g 0,1 g |
Salt | 0 g |
Aska | 0,7 g |
Vatten | 90 g |
Paprika medelvärde är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 154,19 µg | 19,3% |
ß-Karoten | 1822,8 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 2,16 mg | 18% |
Vitamin K | 5,11 µg | 6,8% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,03 mg | 2,5% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,08 mg | 5,6% |
Vitamin B3 (niacin) | 1,12 mg | 7% |
Vitamin B6 | 0,54 mg | 38,6% |
Vitamin B9 (folat) | 46,52 µg | 23,3% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 175,86 mg | 219,8% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 27 mg | 3,9% |
Jod | 1 µg | 0,7% |
Järn | 0,52 mg | 3,7% |
Kalcium | 8,6 mg | 1,1% |
Kalium | 242 mg | 12,1% |
Magnesium | 13,6 mg | 3,6% |
Natrium | 3,7 mg | 0,7% |
Selen | 0,16 µg | 0,3% |
Zink | 0,1 mg | 1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,04 g | 1,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 16:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,08 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
Kokning | 84 g |
Stekning | 88 g |
Ugn eller grill | 83 g |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 60 g |
1 Liten | 120 g |
1 Mellanstor | 170 g |
1 Stor | 230 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |