Näringsvärde Paprika medelvärde

Namn: Paprika medelvärde  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Färska grönsaker 81
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Paprika medelvärde

Kalorier29 kcal
Proteiner0,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
6,2 g
  1,9 g
  4,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,4 g
  0,1 g
  0 g
  0,1 g
Salt0 g
Aska0,7 g
Vatten90 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Paprika medelvärde

Näringstäthet Paprika medelvärde

Paprika medelvärde är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Paprika medelvärde (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A154,19 µg19,3%
ß-Karoten1822,8 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E2,16 mg18%
Vitamin K5,11 µg6,8%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,08 mg5,6%
Vitamin B3 (niacin)1,12 mg7%
Vitamin B60,54 mg38,6%
Vitamin B9 (folat)46,52 µg23,3%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C175,86 mg219,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor27 mg3,9%
Jod1 µg0,7%
Järn0,52 mg3,7%
Kalcium8,6 mg1,1%
Kalium242 mg12,1%
Magnesium13,6 mg3,6%
Natrium3,7 mg0,7%
Selen0,16 µg0,3%
Zink0,1 mg1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,04 g1,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00,04 g-
Fettsyra 18:10,01 g-
Fettsyra 18:20,08 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Paprika medelvärde

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Paprika medelvärde väger efter tillagning
Kokning84 g
Stekning88 g
Ugn eller grill83 g

Mått och vikter

Hur mycket väger Paprika medelvärde?
MåttVikt (g)
1 Portion60 g
1 Liten120 g
1 Mellanstor170 g
1 Stor230 g
Räkna på mått och vikter för Paprika medelvärde

Information om näringsvärde Paprika medelvärde

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Paprika medelvärde och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Paprika medelvärde. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Paprika medelvärde ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Mått och vikter för Paprika medelvärde
Hur mycket Paprika medelvärde väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Paprika medelvärde. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %