Näringsvärde Paj lax spenat

Namn: Paj lax spenat (Bos Taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Ingrediens tillförd (H0225)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Livsmedelsrätter och ingredienser 1
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Paj lax spenat

Kalorier177 kcal
Proteiner8,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
14,6 g
  1,1 g
  1,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
9,6 g
  3,3 g
  3,7 g
  1,8 g
Kolesterol59,8 mg
Salt1,2 g
Aska2,2 g
Vatten64,8 g
Avfall6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Paj lax spenat

Näringstäthet Paj lax spenat

Paj lax spenat är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Paj lax spenat (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A128,2 µg16%
ß-Karoten658 µg-
Vitamin D2,02 µg40,4%
Vitamin E2,01 mg16,8%
Vitamin K5 µg6,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,13 mg11,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,13 mg9,3%
Vitamin B3 (niacin)3,99 mg24,9%
Vitamin B60,18 mg12,9%
Vitamin B9 (folat)37,6 µg18,8%
Vitamin B121,52 µg60,8%
Vitamin C3,8 mg4,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor164,9 mg23,6%
Jod35,8 µg23,9%
Järn0,74 mg5,3%
Kalcium112,4 mg14,1%
Kalium281,8 mg14,1%
Magnesium27,3 mg7,3%
Natrium474,8 mg95%
Selen8,98 µg16,3%
Zink0,73 mg7,3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,33 g11,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0,2 g100%
Fettsyra 4:0-10:00,26 g-
Fettsyra 12:00,13 g-
Fettsyra 14:00,36 g-
Fettsyra 16:01,93 g-
Fettsyra 18:00,51 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,22 g-
Fettsyra 18:13,41 g-
Fettsyra 18:20,94 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,07 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Paj lax spenat

Övrig information/klassificering av Paj lax spenat

Gruppering
Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pi
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Mjölk
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Ugn eller grill
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Paj lax spenat

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Paj lax spenat och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Paj lax spenat. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Paj lax spenat. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %