Näringsvärde Ost- o skinkpaj fryst värmd

Namn: Ost- o skinkpaj fryst värmd (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Fylld eller fyllning (H0207) Grädde tillfört (H0296) Grönsak tillförd (H0212) Kött tillfört (H0191) Margarin tillfört (H0272) Mjölk tillförd (H0184) Ost tillförd (H0143) Tidigare fryst (H0241) Vatten tillfört (H0148)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pizza, pannkakor,couscous, matpajer, sandwich 64
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Ost- o skinkpaj fryst värmd

Kalorier319 kcal
Proteiner11,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
21,2 g
  0,9 g
  1,4 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
21,4 g
  10,3 g
  7,4 g
  2,5 g
Kolesterol110 mg
Salt1,3 g
Aska1,9 g
Vatten44,4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ost- o skinkpaj fryst värmd

Näringstäthet Ost- o skinkpaj fryst värmd

Ost- o skinkpaj fryst värmd är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 20% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ost- o skinkpaj fryst värmd (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A180 µg22,5%
ß-Karoten84 µg-
Vitamin D0,66 µg13,2%
Vitamin E2,24 mg18,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,94 mg85,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,27 mg19,3%
Vitamin B3 (niacin)4,08 mg25,5%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)29,4 µg14,7%
Vitamin B120,55 µg22%
Vitamin C2,1 mg2,6%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor166 mg23,7%
Jod0 µg0%
Järn0,78 mg5,6%
Kalcium82 mg10,2%
Kalium153 mg7,7%
Magnesium19,9 mg5,3%
Natrium512 mg102,4%
Selen9,37 µg17%
Zink1,42 mg14,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,32 g11,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,79 g-
Fettsyra 12:00,47 g-
Fettsyra 14:01,05 g-
Fettsyra 16:05,7 g-
Fettsyra 18:01,88 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,26 g-
Fettsyra 18:16,9 g-
Fettsyra 18:21,9 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ost- o skinkpaj fryst värmd

Övrig information/klassificering av Ost- o skinkpaj fryst värmd

Gruppering
Cerealierätter t.ex. klimp, risotto, pi
Art
Vete (B1312)
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fylld eller fyllning, Grädde tillfört, Grönsak tillförd, Kött tillfört, Margarin tillfört, Mjölk tillförd, Ost tillförd, Tidigare fryst, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ost- o skinkpaj fryst värmd

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ost- o skinkpaj fryst värmd och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ost- o skinkpaj fryst värmd. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ost- o skinkpaj fryst värmd. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %