Näringsvärde Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Namn: Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Grönsakskonserver 35
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Kalorier158 kcal
Proteiner1,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
5 g
  3,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
16 g
  2,3 g
  11,3 g
  1 g
Salt4,9 g
Aska5,1 g
Vatten52,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Näringstäthet Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 7% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A18,9 µg2,4%
ß-Karoten220 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E1,32 mg11%
Vitamin K1,12 µg1,5%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0 mg0%
Vitamin B3 (niacin)0,35 mg2,2%
Vitamin B60,01 mg0,7%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor13,6 mg1,9%
Jod0 µg0%
Järn0,8 mg5,7%
Kalcium48,8 mg6,1%
Kalium72,8 mg3,6%
Magnesium17,6 mg4,7%
Natrium1920 mg384%
Selen0,9 µg1,6%
Zink0,18 mg1,8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:01,84 g-
Fettsyra 18:111,15 g-
Fettsyra 18:20,87 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart väger efter tillagning
Ugn eller grill88 g

Mått och vikter

Hur mycket väger Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart?
MåttVikt (g)
1 Portion80 g
1 Mellanstor5 g
1 dl = 100 ml30 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk4,5 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm1,5 g
1 krm = 1 ml0,3 g
Räkna på mått och vikter för Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Information om näringsvärde Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Mått och vikter för Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart
Hur mycket Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Oliv medelvärde vägd med kärna, i olja, grön/svart. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %