Näringsvärde Noodles, japanese, somen, cooked

Namn: Noodles, japanese, somen, cooked  Livsmedel hämtat från USDA
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Cereal grains and pasta 181


Makronutrienter mm per 100 g Noodles, japanese, somen, cooked

Kalorier131 kcal
Proteiner4 g
Kolhydrater27,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,2 g
  0 g
  0 g
  0,1 g
Salt0,4 g
Aska0,4 g
Vatten67,9 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Noodles, japanese, somen, cooked

Näringstäthet Noodles, japanese, somen, cooked

Noodles, japanese, somen, cooked är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 2% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Noodles, japanese, somen, cooked (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,02 mg1,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,03 mg2,4%
Vitamin B3 (niacin)0,1 mg0,6%
Vitamin B60,01 mg0,9%
Vitamin B9 (folat)2 µg1%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor27 mg3,9%
Järn0,52 mg3,7%
Kalcium8 mg1%
Kalium29 mg1,5%
Magnesium2 mg0,5%
Natrium161 mg32,2%
Selen0 µg0%
Zink0,22 mg2,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,01 g0,2%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,02 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,02 g-
Fettsyra 18:20,07 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Noodles, japanese, somen, cooked

Information om näringsvärde Noodles, japanese, somen, cooked

Källa
Alla näringsvärden kommer från USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 28. USDA.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Noodles, japanese, somen, cooked och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Noodles, japanese, somen, cooked. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Noodles, japanese, somen, cooked. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %