Kalorier | 162 kcal |
Proteiner | 25,5 g |
Kolhydrater | 5,6 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 4 g 1,3 g 0,8 g 0,8 g |
Kolesterol | 383,1 mg |
Salt | 0,7 g |
Aska | 2,3 g |
Vatten | 62,6 g |
Avfall | 9 g |
Nöt lever stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 43% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 18234,2 µg | 2279,3% |
ß-Karoten | 1213 µg | - |
Vitamin D | 0,17 µg | 3,4% |
Vitamin E | 1,02 mg | 8,5% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,26 mg | 23,6% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 4,29 mg | 306,4% |
Vitamin B3 (niacin) | 18,99 mg | 118,7% |
Vitamin B6 | 1,02 mg | 72,9% |
Vitamin B9 (folat) | 2202,8 µg | 1101,4% |
Vitamin B12 | 112,37 µg | 4494,8% |
Vitamin C | 29,6 mg | 37% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 440,8 mg | 63% |
Jod | 25,9 µg | 17,3% |
Järn | 12,01 mg | 85,8% |
Kalcium | 10,8 mg | 1,4% |
Kalium | 364,1 mg | 18,2% |
Magnesium | 43,5 mg | 11,6% |
Natrium | 266,5 mg | 53,3% |
Selen | 19,15 µg | 34,8% |
Zink | 5,11 mg | 51,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,03 g | 1,1% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,04 g | 20% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 16:0 | 0,64 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,59 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,01 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,1 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,69 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,22 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,2 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,06 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,11 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |