Kalorier | 210 kcal |
Proteiner | 22,9 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 12,2 g 0,3 g 0,2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 7,7 g 1,6 g 3,2 g 1,8 g |
Kolesterol | 329,3 mg |
Salt | 0,6 g |
Aska | 2,1 g |
Vatten | 55 g |
Avfall | 8 g |
Nöt lever panerad stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 42% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 15684,7 µg | 1960,6% |
ß-Karoten | 1051 µg | - |
Vitamin D | 0,35 µg | 7% |
Vitamin E | 1,95 mg | 16,2% |
Vitamin K | 4 µg | 5,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,26 mg | 23,6% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 3,7 mg | 264,3% |
Vitamin B3 (niacin) | 16,77 mg | 104,8% |
Vitamin B6 | 0,9 mg | 64,3% |
Vitamin B9 (folat) | 1897,5 µg | 948,8% |
Vitamin B12 | 96,59 µg | 3863,6% |
Vitamin C | 25,5 mg | 31,9% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 393,9 mg | 56,3% |
Jod | 22,5 µg | 15% |
Järn | 10,46 mg | 74,7% |
Kalcium | 12,2 mg | 1,5% |
Kalium | 331,3 mg | 16,6% |
Magnesium | 41,4 mg | 11% |
Natrium | 257,6 mg | 51,5% |
Selen | 16,67 µg | 30,3% |
Zink | 4,5 mg | 45% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,34 g | 12,1% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,03 g | 15% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,01 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 16:0 | 0,83 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,6 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,03 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,1 g | - |
Fettsyra 18:1 | 2,94 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,04 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,18 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,05 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,1 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |