Näringsvärde Mungobönor, kokt

Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Grönsakskonserver 35
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Mungobönor, kokt

Kalorier105 kcal
Proteiner7,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
20,2 g
  5,3 g
  2,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,4 g
  0,1 g
  0,1 g
  0,1 g
Salt0,6 g
Vatten70 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Mungobönor, kokt

Näringstäthet Mungobönor, kokt

Mungobönor, kokt är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 7% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Mungobönor, kokt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A2 µg0,2%
ß-Karoten19 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,16 mg1,3%
Vitamin K2,9 µg3,9%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,8%
Vitamin B3 (niacin)0,47 mg3%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)91 µg45,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C1 mg1,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor101 mg14,4%
Jod0 µg0%
Järn1,74 mg12,4%
Kalcium38 mg4,8%
Kalium282 mg14,1%
Magnesium46 mg12,3%
Natrium232 mg46,4%
Selen2,6 µg4,7%
Zink0,74 mg7,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,01 g0,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00,08 g-
Fettsyra 18:10,05 g-
Fettsyra 18:20,12 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Mungobönor, kokt

Mått och vikter

Hur mycket väger Mungobönor, kokt?
MåttVikt (g)
1 Portion45 g
1 dl = 100 ml55 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk8,2 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm2,8 g
1 krm = 1 ml0,6 g
Räkna på mått och vikter för Mungobönor, kokt

Information om näringsvärde Mungobönor, kokt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Mungobönor, kokt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Mungobönor, kokt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Mungobönor, kokt
Hur mycket Mungobönor, kokt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Mungobönor, kokt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %