Kalorier | 441 kcal |
Proteiner | 9,4 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 35,7 g 2,6 g 30,3 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 29,7 g 2,7 g 22 g 3,2 g |
Kolesterol | 108,4 mg |
Salt | 0,3 g |
Aska | 2,3 g |
Vatten | 22,7 g |
Avfall | 27 g |
Mjuk nötkaka är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 75,8 µg | 9,5% |
ß-Karoten | 18 µg | - |
Vitamin D | 0,46 µg | 9,2% |
Vitamin E | 10,7 mg | 89,2% |
Vitamin K | 10 µg | 13,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,24 mg | 21,8% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,16 mg | 11,4% |
Vitamin B3 (niacin) | 2,38 mg | 14,9% |
Vitamin B6 | 0,28 mg | 20% |
Vitamin B9 (folat) | 51,1 µg | 25,5% |
Vitamin B12 | 0,4 µg | 16% |
Vitamin C | 0,4 mg | 0,5% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 295,9 mg | 42,3% |
Jod | 9,3 µg | 6,2% |
Järn | 2,07 mg | 14,8% |
Kalcium | 175,1 mg | 21,9% |
Kalium | 232,2 mg | 11,6% |
Magnesium | 71,8 mg | 19,1% |
Natrium | 130,7 mg | 26,1% |
Selen | 8,5 µg | 15,5% |
Zink | 1,3 mg | 13% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,08 g | 2,9% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,03 g | 15% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,09 g | - |
Fettsyra 16:0 | 1,92 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,67 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,05 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,15 g | - |
Fettsyra 18:1 | 21,7 g | - |
Fettsyra 18:2 | 3,07 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,04 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |