Näringsvärde Mellangrädde fett 27%

Namn: Mellangrädde fett 27% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Homogeniserad eller emulsifierad (H0306)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Grädde 13
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Mellangrädde fett 27%

Kalorier264 kcal
Proteiner2,6 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
3,6 g
  3,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
27 g
  17,3 g
  6,7 g
  0,6 g
Kolesterol77,8 mg
Salt0,1 g
Aska0,6 g
Vatten66,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Mellangrädde fett 27%

Näringstäthet Mellangrädde fett 27%

Mellangrädde fett 27% är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 6% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Mellangrädde fett 27% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A241,8 µg30,2%
ß-Karoten112 µg-
Vitamin D0,06 µg1,2%
Vitamin E0,69 mg5,8%
Vitamin K3 µg4%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,11 mg7,9%
Vitamin B3 (niacin)0,7 mg4,4%
Vitamin B60,04 mg2,9%
Vitamin B9 (folat)10,8 µg5,4%
Vitamin B120,43 µg17,2%
Vitamin C0,5 mg0,6%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor77 mg11%
Jod8,9 µg5,9%
Järn0,03 mg0,2%
Kalcium91 mg11,4%
Kalium121 mg6,1%
Magnesium8 mg2,1%
Natrium30 mg6%
Selen1,4 µg2,5%
Zink0,35 mg3,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,18 g6,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:01,96 g-
Fettsyra 12:00,87 g-
Fettsyra 14:02,81 g-
Fettsyra 16:08,39 g-
Fettsyra 18:02,73 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,56 g-
Fettsyra 18:15,84 g-
Fettsyra 18:20,41 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Mellangrädde fett 27%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Mellangrädde fett 27% väger efter tillagning
Kokning94 g

Övrig information/klassificering av Mellangrädde fett 27%

Gruppering
Grädde
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Grädde - mjölkfett 18%>
Fysisk form
Vätska, hög viskositet, utan synliga partiklar
Värmebehandling
Delvis värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Homogeniserad eller emulsifierad
Konserveringsmetod
Kyld, Pastöriserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Mellangrädde fett 27%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Mellangrädde fett 27% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Mellangrädde fett 27%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Mellangrädde fett 27% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Mellangrädde fett 27%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %