Näringsvärde Margarinost fett 30%

Namn: Margarinost fett 30% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Mjölksyra, andra kulturer fermenterad (H0107) Vegetabiliskt fett eller olja tillfört (H0263)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Övriga ostprodukter 12
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Margarinost fett 30%

Kalorier369 kcal
Proteiner24 g
Kolhydrater1,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
30 g
  14 g
  9 g
  7 g
Kolesterol14 mg
Salt1,2 g
Aska3,5 g
Vatten41 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Margarinost fett 30%

Näringstäthet Margarinost fett 30%

Margarinost fett 30% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Margarinost fett 30% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10,4 µg1,3%
ß-Karoten5 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E6,6 mg55%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,25 mg17,9%
Vitamin B3 (niacin)5,7 mg35,6%
Vitamin B60,05 mg3,6%
Vitamin B9 (folat)10 µg5%
Vitamin B121,5 µg60%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor500 mg71,4%
Jod0 µg0%
Järn0,2 mg1,4%
Kalcium700 mg87,5%
Kalium80 mg4%
Magnesium30 mg8%
Natrium500 mg100%
Selen10 µg18,2%
Zink3,4 mg34%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,54 g19,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:01,08 g-
Fettsyra 12:02,91 g-
Fettsyra 14:01,23 g-
Fettsyra 16:07,11 g-
Fettsyra 18:01,23 g-
Fettsyra 20:00,12 g-
Fettsyra 16:10,03 g-
Fettsyra 18:19,39 g-
Fettsyra 18:25,94 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Margarinost fett 30%

Övrig information/klassificering av Margarinost fett 30%

Gruppering
Övriga ostprodukter
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Ostmassa
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Delvis värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Mjölksyra, andra kulturer fermenterad, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld, Pastöriserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 30-45%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Margarinost fett 30%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Margarinost fett 30% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Margarinost fett 30%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Margarinost fett 30%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %