Näringsvärde Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Namn: Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Övriga fetter 30
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Kalorier711 kcal
Proteiner0,5 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
0,3 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
80 g
  28,6 g
  33,1 g
  14 g
Salt1,5 g
Aska1,6 g
Vatten17,6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Näringstäthet Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A800 µg100%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D10 µg200%
Vitamin E12 mg100%
Vitamin K46,2 µg61,6%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,01 mg0,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,04 mg2,9%
Vitamin B3 (niacin)0,07 mg0,5%
Vitamin B60,01 mg0,7%
Vitamin B9 (folat)0,37 µg0,2%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0,09 mg0,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor19,4 mg2,8%
Jod0,07 µg0%
Järn0,02 mg0,1%
Kalcium23,21 mg2,9%
Kalium44,82 mg2,2%
Magnesium4,65 mg1,2%
Natrium600 mg120%
Selen0,19 µg0,4%
Zink0,02 mg0,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:022,37 g-
Fettsyra 18:10 g-
Fettsyra 18:20 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Mått och vikter

Hur mycket väger Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning?
MåttVikt (g)
1 Portion6 g
1 dl = 100 ml95 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk14 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm4,8 g
1 krm = 1 ml1 g
Räkna på mått och vikter för Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Information om näringsvärde Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning
Hur mycket Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Margarin 80%, flora, för bakning och matlagning. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %