Näringsvärde Maräng

Namn: Maräng (Beta vulgaris L. var. altissima Döll.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Maräng
Process: Vispad äggvita tillförd (maräng) (H0365)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Konfekt och annan sockerprodukt dvs ej choklad 18
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Maräng

Kalorier395 kcal
Proteiner1,9 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
95,3 g
  94 g
Fett0 g
Salt0,2 g
Aska0,4 g
Vatten2,4 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Maräng

Näringstäthet Maräng

Maräng är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 4% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Maräng (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0,46 µg0,6%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0,25 mg17,9%
Vitamin B3 (niacin)0,42 mg2,6%
Vitamin B60 mg0%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor38 mg5,4%
Jod0 µg0%
Järn0 mg0%
Kalcium33 mg4,1%
Kalium54 mg2,7%
Magnesium6 mg1,6%
Natrium63 mg12,6%
Selen20 µg36,4%
Zink0 mg0%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10 g-
Fettsyra 18:20 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Maräng

Mått och vikter

Hur mycket väger Maräng?
MåttVikt (g)
1 Portion150 g
1 Liten3 g
1 Mellanstor6 g
1 Stor8 g
Räkna på mått och vikter för Maräng

Övrig information/klassificering av Maräng

Gruppering
Konfekt och annan sockerprodukt dvs ej c
Art
Socker producerande planta (B1012)
Del av växt/djur
Sackaros
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Vispad äggvita tillförd,
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Maräng

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Maräng och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Maräng. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Maräng
Hur mycket Maräng väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Maräng. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %