Näringsvärde Mango

Namn: Mango (Mangifera indica L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Mango
Process: Ingen industriell process tillämpad (H0003)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Frukt och bär 59
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Mango

Kalorier69 kcal
Proteiner0,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
16,7 g
  1,7 g
  10,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,3 g
  0,1 g
  0,1 g
  0,1 g
Salt0 g
Aska0,5 g
Vatten82 g
Avfall31 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Mango

Näringstäthet Mango

Mango är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 5% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Mango (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A195,8 µg24,5%
ß-Karoten2350 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E1,8 mg15%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)0,68 mg4,2%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C28 mg35%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor11 mg1,6%
Jod0 µg0%
Järn0,1 mg0,7%
Kalcium10 mg1,2%
Kalium156 mg7,8%
Magnesium9 mg2,4%
Natrium2 mg0,4%
Selen1 µg1,8%
Zink0 mg0%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,04 g1,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,06 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,05 g-
Fettsyra 18:10,06 g-
Fettsyra 18:20,02 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Mango

Övrig information/klassificering av Mango

Gruppering
Frukt och bär
Art
Mango (B1270)
Del av växt/djur
Frukt eller bär, skal borttaget, kärna eller frö borttaget
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Mango

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Mango och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Mango. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Mango. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %