Kalorier | 209 kcal |
Proteiner | 22,3 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 13,4 g 3,6 g 4,6 g 3,6 g |
Kolesterol | 43,4 mg |
Salt | 0,7 g |
Aska | 3,7 g |
Vatten | 60,6 g |
Avfall | 48 g |
Makrill stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 36% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 43,9 µg | 5,5% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 14,22 µg | 284,4% |
Vitamin E | 0,3 mg | 2,5% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,13 mg | 11,8% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,17 mg | 12,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 17,21 mg | 107,6% |
Vitamin B6 | 0,65 mg | 46,4% |
Vitamin B9 (folat) | 8,7 µg | 4,3% |
Vitamin B12 | 6,4 µg | 256% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 266,9 mg | 38,1% |
Jod | 88,2 µg | 58,8% |
Järn | 0,73 mg | 5,2% |
Kalcium | 9,7 mg | 1,2% |
Kalium | 514,4 mg | 25,7% |
Magnesium | 33,6 mg | 9% |
Natrium | 263,4 mg | 52,7% |
Selen | 41,2 µg | 74,9% |
Zink | 0,37 mg | 3,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,16 g | 5,7% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 1,47 g | 735% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,68 g | - |
Fettsyra 16:0 | 2,24 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,48 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,58 g | - |
Fettsyra 18:1 | 2,05 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,2 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,17 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,72 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,18 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |