Kalorier | 254 kcal |
Proteiner | 19,2 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 5,9 g 0,3 g 0,2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 17,3 g 3,7 g 7,3 g 4,5 g |
Kolesterol | 61 mg |
Salt | 1,3 g |
Aska | 3,7 g |
Vatten | 53,8 g |
Avfall | 38 g |
Makrill panerad stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 39% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 70,2 µg | 8,8% |
ß-Karoten | 12 µg | - |
Vitamin D | 11,57 µg | 231,4% |
Vitamin E | 2,15 mg | 17,9% |
Vitamin K | 9 µg | 12% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,14 mg | 12,7% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,17 mg | 12,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 14,12 mg | 88,2% |
Vitamin B6 | 0,53 mg | 37,9% |
Vitamin B9 (folat) | 14,9 µg | 7,4% |
Vitamin B12 | 5,13 µg | 205,2% |
Vitamin C | 0,1 mg | 0,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 236,6 mg | 33,8% |
Jod | 105,1 µg | 70,1% |
Järn | 0,82 mg | 5,9% |
Kalcium | 15,1 mg | 1,9% |
Kalium | 429,3 mg | 21,5% |
Magnesium | 30,7 mg | 8,2% |
Natrium | 511,3 mg | 102,3% |
Selen | 34,31 µg | 62,4% |
Zink | 0,48 mg | 4,8% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,58 g | 20,7% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 1,17 g | 585% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,01 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,55 g | - |
Fettsyra 16:0 | 2,28 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,56 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,06 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,49 g | - |
Fettsyra 18:1 | 5,19 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,41 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,14 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,57 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,14 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |