Kalorier | 253 kcal |
Proteiner | 23,6 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 17,8 g 4,8 g 6 g 4,7 g |
Kolesterol | 57,3 mg |
Salt | 0,8 g |
Aska | 4 g |
Vatten | 54,6 g |
Avfall | 48 g |
Makrill kokt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 38% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 46,4 µg | 5,8% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 15,04 µg | 300,8% |
Vitamin E | 0,32 mg | 2,7% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,14 mg | 12,7% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,2 mg | 14,3% |
Vitamin B3 (niacin) | 18,21 mg | 113,8% |
Vitamin B6 | 0,81 mg | 57,9% |
Vitamin B9 (folat) | 9,2 µg | 4,6% |
Vitamin B12 | 7,17 µg | 286,8% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 282,5 mg | 40,4% |
Jod | 100,1 µg | 66,7% |
Järn | 0,77 mg | 5,5% |
Kalcium | 10,5 mg | 1,3% |
Kalium | 544,2 mg | 27,2% |
Magnesium | 35,6 mg | 9,5% |
Natrium | 331,9 mg | 66,4% |
Selen | 43,58 µg | 79,2% |
Zink | 0,39 mg | 3,9% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,21 g | 7,5% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 1,95 g | 975% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,9 g | - |
Fettsyra 16:0 | 2,96 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,63 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,05 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,76 g | - |
Fettsyra 18:1 | 2,71 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,27 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,22 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,95 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,23 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |