Näringsvärde Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Namn: Leverpastej bredbar fett 3-3,5% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Animaliskt fett eller olja tillfört (H0262) Grönsak tillförd (H0212) Kryddor eller örter tillsatt (H0151) Mjölk eller mjölkprodukt tillförd (H0297) Modifierad stärkelse tillfört (H0279) Saltad (H0173) Vatten tillfört (H0148)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Innanmat och inälvsmat 41
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Kalorier132 kcal
Proteiner10,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
15,6 g
  2,7 g
  5,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,6 g
  1,1 g
  0,9 g
  0,6 g
Kolesterol70,5 mg
Salt2,2 g
Aska3,2 g
Vatten67,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Näringstäthet Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Leverpastej bredbar fett 3-3,5% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 31% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Leverpastej bredbar fett 3-3,5% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A3770 µg471,2%
ß-Karoten3 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E0,19 mg1,6%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,13 mg11,8%
Vitamin B2 (riboflavin)1,25 mg89,3%
Vitamin B3 (niacin)7,5 mg46,9%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B127,16 µg286,4%
Vitamin C0,3 mg0,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor184,1 mg26,3%
Jod5 µg3,3%
Järn6,6 mg47,1%
Kalcium58,5 mg7,3%
Kalium219 mg10,9%
Magnesium13,8 mg3,7%
Natrium890,4 mg178,1%
Selen23,21 µg42,2%
Zink3,09 mg30,9%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,03 g1,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,06 g-
Fettsyra 16:00,59 g-
Fettsyra 18:00,44 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,06 g-
Fettsyra 18:10,81 g-
Fettsyra 18:20,31 g-
Fettsyra 20:40,16 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Övrig information/klassificering av Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Gruppering
Innanmat och inälvsmat
Art
Gris (B1136)
Del av växt/djur
Lever
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Animaliskt fett eller olja tillfört, Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Modifierad stärkelse tillfört, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask, Plast
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 3-4%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Leverpastej bredbar fett 3-3,5%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Leverpastej bredbar fett 3-3,5% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Leverpastej bredbar fett 3-3,5%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Leverpastej bredbar fett 3-3,5%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %