Kalorier | 223 kcal |
Proteiner | 15,2 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 8,8 g 0,7 g 0,3 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 14,4 g 5,3 g 6,3 g 2,1 g |
Kolesterol | 130 mg |
Salt | 1,8 g |
Aska | 3,6 g |
Vatten | 58 g |
Leverbiff mald stekt fryst är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 32% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 2483,3 µg | 310,4% |
ß-Karoten | 160 µg | - |
Vitamin D | 0,47 µg | 9,4% |
Vitamin E | 0,95 mg | 7,9% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,26 mg | 23,6% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,66 mg | 47,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 7,79 mg | 48,7% |
Vitamin B6 | 0,52 mg | 37,1% |
Vitamin B9 (folat) | 59,4 µg | 29,7% |
Vitamin B12 | 43,4 µg | 1736% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 182 mg | 26% |
Jod | 0 µg | 0% |
Järn | 4,6 mg | 32,9% |
Kalcium | 31 mg | 3,9% |
Kalium | 380 mg | 19% |
Magnesium | 20 mg | 5,3% |
Natrium | 730 mg | 146% |
Selen | 10 µg | 18,2% |
Zink | 3,3 mg | 33% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,14 g | 5% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,1 g | 50% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,19 g | - |
Fettsyra 16:0 | 3,16 g | - |
Fettsyra 18:0 | 1,87 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,44 g | - |
Fettsyra 18:1 | 5,63 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,48 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,19 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,03 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,05 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |