Näringsvärde Löjrom saltad

Namn: Löjrom saltad (Coregonus albula) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Saltad (H0173)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursprodukt 55
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Löjrom saltad

Kalorier126 kcal
Proteiner24,5 g
Kolhydrater1,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2,3 g
  0,4 g
  0,4 g
  0,8 g
Kolesterol360 mg
Salt4,2 g
Aska4,7 g
Vatten67 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Löjrom saltad

Näringstäthet Löjrom saltad

Löjrom saltad är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 46% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Löjrom saltad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D7 µg140%
Vitamin E10 mg83,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,75 mg68,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,76 mg54,3%
Vitamin B3 (niacin)5,89 mg36,8%
Vitamin B60,17 mg12,1%
Vitamin B9 (folat)12 µg6%
Vitamin B1218 µg720%
Vitamin C14 mg17,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor320 mg45,7%
Jod140 µg93,3%
Järn0,85 mg6,1%
Kalcium28 mg3,5%
Kalium160 mg8%
Magnesium41 mg10,9%
Natrium1700 mg340%
Selen90 µg163,6%
Zink2,5 mg25%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0,5 g250%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,03 g-
Fettsyra 16:00,29 g-
Fettsyra 18:00,03 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,09 g-
Fettsyra 18:10,27 g-
Fettsyra 18:20,03 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,29 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Löjrom saltad

Övrig information/klassificering av Löjrom saltad

Gruppering
Fisk- och skaldjursprodukt
Art
Siklöja (B2369)
Del av växt/djur
Rom
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Saltad
Konserveringsmetod
Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Löjrom saltad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Löjrom saltad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Löjrom saltad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Löjrom saltad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %