Näringsvärde Kikärter torkade kokta m salt

Namn: Kikärter torkade kokta m salt (Cicer arietinum L. ssp.arietinum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Rehydrerad (H0259) Saltad (H0173)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Baljväxter 35
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Kikärter torkade kokta m salt

Kalorier133 kcal
Proteiner8,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
24,9 g
  12,3 g
  0,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2,9 g
  0,4 g
  0,8 g
  1,1 g
Salt0,6 g
Aska1,3 g
Vatten62,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kikärter torkade kokta m salt

Näringstäthet Kikärter torkade kokta m salt

Kikärter torkade kokta m salt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kikärter torkade kokta m salt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0,7 µg0,1%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E1,47 mg12,2%
Vitamin K10 µg13,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,11 mg10%
Vitamin B2 (riboflavin)0,03 mg2,1%
Vitamin B3 (niacin)1,6 mg10%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)93,5 µg46,8%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor123,5 mg17,6%
Jod28 µg18,7%
Järn1,72 mg12,3%
Kalcium46,8 mg5,8%
Kalium149 mg7,4%
Magnesium38,6 mg10,3%
Natrium243,2 mg48,6%
Selen4,51 µg8,2%
Zink1,28 mg12,8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,05 g1,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,24 g-
Fettsyra 18:00,08 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,79 g-
Fettsyra 18:21,1 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kikärter torkade kokta m salt

Övrig information/klassificering av Kikärter torkade kokta m salt

Gruppering
Baljväxt eller baljväxtprodukt
Art
Kikärt (B1172)
Del av växt/djur
Fullkorn, hela frön, gryn, bönor
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Rehydrerad, Saltad
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Plast, Påse
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Kikärter torkade kokta m salt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kikärter torkade kokta m salt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kikärter torkade kokta m salt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kikärter torkade kokta m salt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %