Näringsvärde Kidneybönor, kokta

Namn: Kidneybönor, kokta  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Grönsakskonserver 35
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Kidneybönor, kokta

Kalorier116 kcal
Proteiner8,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
22,7 g
  7,4 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0,1 g
  0 g
  0,3 g
Salt0,6 g
Vatten66,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Kidneybönor, kokta

Näringstäthet Kidneybönor, kokta

Kidneybönor, kokta är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Kidneybönor, kokta (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,03 mg0,2%
Vitamin K8,4 µg11,2%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,16 mg14,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,1%
Vitamin B3 (niacin)0,57 mg3,6%
Vitamin B60,12 mg8,5%
Vitamin B9 (folat)129 µg64,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C1,2 mg1,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor141 mg20,1%
Jod0 µg0%
Järn2,92 mg20,9%
Kalcium28 mg3,5%
Kalium401 mg20%
Magnesium45 mg12%
Natrium233 mg46,6%
Selen1,2 µg2,2%
Zink1,06 mg10,6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,17 g6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00,06 g-
Fettsyra 18:10,04 g-
Fettsyra 18:20,11 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Kidneybönor, kokta

Mått och vikter

Hur mycket väger Kidneybönor, kokta?
MåttVikt (g)
1 Portion60 g
1 dl = 100 ml85 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk12,8 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm4,2 g
1 krm = 1 ml0,8 g
Räkna på mått och vikter för Kidneybönor, kokta

Information om näringsvärde Kidneybönor, kokta

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Kidneybönor, kokta och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Kidneybönor, kokta. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Kidneybönor, kokta
Hur mycket Kidneybönor, kokta väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Kidneybönor, kokta. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %