Näringsvärde Katrinplommon 32,5 % vatten

Namn: Katrinplommon 32,5 % vatten (Prunus domestica L. ssp. Domestica) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Vatten borttaget (H0138)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Katrinplommon 32,5 % vatten

Kalorier251 kcal
Proteiner2,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
62,6 g
  8,7 g
  37,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0,1 g
  0 g
  0,2 g
Salt0 g
Aska1,8 g
Vatten32,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Katrinplommon 32,5 % vatten

Näringstäthet Katrinplommon 32,5 % vatten

Katrinplommon 32,5 % vatten är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Katrinplommon 32,5 % vatten (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11,7 µg1,5%
ß-Karoten140 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E2,3 mg19,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)2,43 mg15,2%
Vitamin B60,26 mg18,6%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C3 mg3,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor79 mg11,3%
Jod0,8 µg0,5%
Järn2 mg14,3%
Kalcium51 mg6,4%
Kalium740 mg37%
Magnesium52 mg13,9%
Natrium4 mg0,8%
Selen0,5 µg0,9%
Zink0,5 mg5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,11 g-
Fettsyra 18:00,02 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10,04 g-
Fettsyra 18:20,15 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Katrinplommon 32,5 % vatten

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Katrinplommon 32,5 % vatten väger efter tillagning
Kokning700 g
Ugn eller grill500 g

Övrig information/klassificering av Katrinplommon 32,5 % vatten

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Plommon (B1206)
Del av växt/djur
Frukt eller bär, skal borttaget, kärna eller frö borttaget
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Katrinplommon 32,5 % vatten

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Katrinplommon 32,5 % vatten och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Katrinplommon 32,5 % vatten. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Katrinplommon 32,5 % vatten ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Katrinplommon 32,5 % vatten. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %