Kalorier | 176 kcal |
Proteiner | 3,5 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 8,2 g 2,2 g 2,9 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 15,1 g 5,8 g 6 g 2,2 g |
Kolesterol | 23,5 mg |
Salt | 0,9 g |
Aska | 1,9 g |
Vatten | 71,4 g |
Avfall | 5 g |
Kantarellstuvning är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 18% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 144,2 µg | 18% |
ß-Karoten | 672 µg | - |
Vitamin D | 10,72 µg | 214,4% |
Vitamin E | 1,93 mg | 16,1% |
Vitamin K | 7 µg | 9,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,07 mg | 6,4% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,17 mg | 12,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 3,49 mg | 21,8% |
Vitamin B6 | 0,04 mg | 2,9% |
Vitamin B9 (folat) | 9,5 µg | 4,8% |
Vitamin B12 | 0,31 µg | 12,4% |
Vitamin C | 0,2 mg | 0,2% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 91,9 mg | 13,1% |
Jod | 46,3 µg | 30,9% |
Järn | 0,44 mg | 3,1% |
Kalcium | 76,1 mg | 9,5% |
Kalium | 316,3 mg | 15,8% |
Magnesium | 12,5 mg | 3,3% |
Natrium | 380,2 mg | 76% |
Selen | 1,08 µg | 2% |
Zink | 0,73 mg | 7,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,69 g | 24,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,59 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0,26 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,84 g | - |
Fettsyra 16:0 | 2,92 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,96 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,05 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,19 g | - |
Fettsyra 18:1 | 5,62 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,49 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,01 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,01 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |