Kalorier | 553 kcal |
Proteiner | 2,8 g |
Kolhydrater varav Sockerarter | 0,6 g 0,2 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 61 g 6,8 g 34,9 g 16,2 g |
Kolesterol | 171,3 mg |
Salt | 0,7 g |
Aska | 1,1 g |
Vatten | 33,9 g |
Hollandaisesås är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 28% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 292,5 µg | 36,6% |
ß-Karoten | 116 µg | - |
Vitamin D | 3,59 µg | 71,8% |
Vitamin E | 16,89 mg | 140,8% |
Vitamin K | 69 µg | 92% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,04 mg | 3,6% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,09 mg | 6,4% |
Vitamin B3 (niacin) | 0,69 mg | 4,3% |
Vitamin B6 | 0,04 mg | 2,9% |
Vitamin B9 (folat) | 29,7 µg | 14,9% |
Vitamin B12 | 0,6 µg | 24% |
Vitamin C | 2,1 mg | 2,6% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 90,5 mg | 12,9% |
Jod | 28,6 µg | 19,1% |
Järn | 0,56 mg | 4% |
Kalcium | 25,8 mg | 3,2% |
Kalium | 23,7 mg | 1,2% |
Magnesium | 2,9 mg | 0,8% |
Natrium | 286,6 mg | 57,3% |
Selen | 10,2 µg | 18,5% |
Zink | 0,59 mg | 5,9% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 4,47 g | 159,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,05 g | 25% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,08 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,15 g | - |
Fettsyra 16:0 | 4,24 g | - |
Fettsyra 18:0 | 1,6 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,31 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,31 g | - |
Fettsyra 18:1 | 33,67 g | - |
Fettsyra 18:2 | 11,47 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,07 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |