Näringsvärde Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Namn: Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7% (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Bakpulver tillfört (H0351) Glutenfritt (H0750) Jäst tillfört (H0753) Mjölk eller mjölkprodukt tillf (H0297) Saltad (H0173) Socker eller sirap tillfört (H0136)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Mjukt och hårt bröd 65
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Kalorier346 kcal
Proteiner6,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
78,1 g
  7 g
  7,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2 g
  0,1 g
  0,8 g
  0,4 g
Kolesterol2 mg
Salt1,4 g
Aska2,8 g
Vatten10,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Näringstäthet Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7% är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 22% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A1,1 µg0,1%
ß-Karoten1 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,44 mg40%
Vitamin B2 (riboflavin)0,6 mg42,9%
Vitamin B3 (niacin)5,85 mg36,6%
Vitamin B60,41 mg29,3%
Vitamin B9 (folat)47,5 µg23,8%
Vitamin B120,4 µg16%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor190 mg27,1%
Jod53 µg35,3%
Järn8,4 mg60%
Kalcium240 mg30%
Kalium275 mg13,8%
Magnesium24 mg6,4%
Natrium565 mg113%
Selen2,29 µg4,2%
Zink1,12 mg11,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,09 g-
Fettsyra 18:00,03 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,74 g-
Fettsyra 18:20,28 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Övrig information/klassificering av Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Gruppering
Mjukt och hårt bröd
Art
Vete (B1312)
Del av växt/djur
Stärkelse
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Bakpulver tillfört, Glutenfritt, Jäst tillfört, Mjölk eller mjölkprodukt tillf, Saltad, Socker eller sirap tillfört
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %