Kalorier | 346 kcal |
Proteiner | 6,3 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 78,1 g 7 g 7,6 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 2 g 0,1 g 0,8 g 0,4 g |
Kolesterol | 2 mg |
Salt | 1,4 g |
Aska | 2,8 g |
Vatten | 10,8 g |
Hårt bröd glutenfritt fibrer ca 7% är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 22% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 1,1 µg | 0,1% |
ß-Karoten | 1 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 0 mg | 0% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,44 mg | 40% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,6 mg | 42,9% |
Vitamin B3 (niacin) | 5,85 mg | 36,6% |
Vitamin B6 | 0,41 mg | 29,3% |
Vitamin B9 (folat) | 47,5 µg | 23,8% |
Vitamin B12 | 0,4 µg | 16% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 190 mg | 27,1% |
Jod | 53 µg | 35,3% |
Järn | 8,4 mg | 60% |
Kalcium | 240 mg | 30% |
Kalium | 275 mg | 13,8% |
Magnesium | 24 mg | 6,4% |
Natrium | 565 mg | 113% |
Selen | 2,29 µg | 4,2% |
Zink | 1,12 mg | 11,2% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,14 g | 5% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,01 g | - |
Fettsyra 16:0 | 0,09 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,03 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,01 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,01 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,74 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,28 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |