Näringsvärde Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Namn: Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp (Secale cereale L. ssp. Cereale) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Jäst tillfört (H0753) Saltad (H0173) Vatten tillfört (H0148)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Mjukt och hårt bröd 65
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Kalorier348 kcal
Proteiner11,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
78,8 g
  16 g
  3,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2 g
  0,3 g
  0,2 g
  0,9 g
Salt1,5 g
Aska3,1 g
Vatten5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Näringstäthet Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,74 mg6,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,26 mg23,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,18 mg12,9%
Vitamin B3 (niacin)3,35 mg20,9%
Vitamin B60,36 mg25,7%
Vitamin B9 (folat)90,2 µg45,1%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor390 mg55,7%
Jod113 µg75,3%
Järn3,99 mg28,5%
Kalcium34 mg4,2%
Kalium520 mg26%
Magnesium88 mg23,5%
Natrium615 mg123%
Selen24,2 µg44%
Zink3,08 mg30,8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,23 g-
Fettsyra 18:00,01 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,19 g-
Fettsyra 18:20,8 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Övrig information/klassificering av Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Gruppering
Mjukt och hårt bröd
Art
Råg (B2352)
Del av växt/djur
Fullkorn, hela frön, gryn, bönor
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Jäst tillfört, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Hårt bröd fullkorn råg fibrer 16% Crisp o Finn crisp. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %