Kalorier | 374 kcal |
Proteiner | 22,3 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 32 g 21,6 g 7,5 g 0,8 g |
Salt | 1,5 g |
Aska | 3,4 g |
Vatten | 40 g |
Gräddost, fett 30 g turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 24% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 221,95 µg | 27,7% |
ß-Karoten | 109 µg | - |
Vitamin D | 0,24 µg | 4,8% |
Vitamin E | 0,63 mg | 5,2% |
Vitamin K | 7,05 µg | 9,4% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,03 mg | 2,6% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,32 mg | 23,2% |
Vitamin B3 (niacin) | 5,4 mg | 33,8% |
Vitamin B6 | 0,04 mg | 2,9% |
Vitamin B9 (folat) | 11 µg | 5,5% |
Vitamin B12 | 0,3 µg | 12% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 450 mg | 64,3% |
Jod | 40 µg | 26,7% |
Järn | 0,32 mg | 2,3% |
Kalcium | 780 mg | 97,5% |
Kalium | 90 mg | 4,5% |
Magnesium | 29 mg | 7,7% |
Natrium | 600 mg | 120% |
Selen | 18,74 µg | 34,1% |
Zink | 3,12 mg | 31,2% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,14 g | 5,1% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 16:0 | 9,1 g | - |
Fettsyra 18:1 | 6,48 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,46 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 8 g |
1 Liten | 4 g |
1 Mellanstor | 8 g |
1 Stor | 12 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |