Näringsvärde Gräddfil fett 12%

Namn: Gräddfil fett 12% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Gräddfil
Process: Homogeniserad eller emulsifierad (H0306) Mjölksyra, andra kulturer fermenterad (H0107)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Grädde 13
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Gräddfil fett 12%

Kalorier137 kcal
Proteiner3,1 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
4,4 g
  3,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12 g
  7,9 g
  2,8 g
  0,3 g
Kolesterol35,1 mg
Salt0,1 g
Aska0,7 g
Vatten79,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Gräddfil fett 12%

Näringstäthet Gräddfil fett 12%

Gräddfil fett 12% är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 5% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Gräddfil fett 12% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A104,7 µg13,1%
ß-Karoten55 µg-
Vitamin D0,08 µg1,6%
Vitamin E0,28 mg2,3%
Vitamin K2,7 µg3,6%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,13 mg9,3%
Vitamin B3 (niacin)0,78 mg4,9%
Vitamin B60,04 mg2,9%
Vitamin B9 (folat)10,1 µg5,1%
Vitamin B120,24 µg9,6%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor83 mg11,9%
Jod0 µg0%
Järn0,05 mg0,4%
Kalcium105 mg13,1%
Kalium147 mg7,3%
Magnesium11 mg2,9%
Natrium37 mg7,4%
Selen1,7 µg3,1%
Zink0,41 mg4,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:01,24 g-
Fettsyra 12:00,37 g-
Fettsyra 14:01,24 g-
Fettsyra 16:03,47 g-
Fettsyra 18:01,38 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,11 g-
Fettsyra 18:12,59 g-
Fettsyra 18:20,18 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Gräddfil fett 12%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Gräddfil fett 12% väger efter tillagning
Ugn eller grill95 g

Mått och vikter

Hur mycket väger Gräddfil fett 12%?
MåttVikt (g)
1 Portion100 g
1 dl = 100 ml100 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk15 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm5 g
1 krm = 1 ml1 g
Räkna på mått och vikter för Gräddfil fett 12%

Övrig information/klassificering av Gräddfil fett 12%

Gruppering
Grädde
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Grädde el gräddkomponent
Fysisk form
Vätska, hög viskositet, utan synliga partiklar
Värmebehandling
Delvis värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Homogeniserad eller emulsifierad, Mjölksyra, andra kulturer fermenterad
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld, Pastöriserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Gräddfil fett 12%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Gräddfil fett 12% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Gräddfil fett 12%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Gräddfil fett 12% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Mått och vikter för Gräddfil fett 12%
Hur mycket Gräddfil fett 12% väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Gräddfil fett 12%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %