Näringsvärde Fransk omelett grädde

Namn: Fransk omelett grädde (Gallus gallus domesticus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Omelett
Process: Ingrediens tillförd (H0225)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Äggrätter 12
Livsmedelstyp: Tillbehör


Makronutrienter mm per 100 g Fransk omelett grädde

Kalorier246 kcal
Proteiner10,5 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
1,1 g
  1,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
22,5 g
  7,9 g
  9 g
  3,2 g
Kolesterol299,7 mg
Salt1,2 g
Aska1,7 g
Vatten63,8 g
Avfall10 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fransk omelett grädde

Näringstäthet Fransk omelett grädde

Fransk omelett grädde är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 26% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fransk omelett grädde (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A284 µg35,5%
ß-Karoten73 µg-
Vitamin D1,52 µg30,4%
Vitamin E6,35 mg52,9%
Vitamin K32 µg42,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,07 mg6,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,35 mg25%
Vitamin B3 (niacin)2,66 mg16,6%
Vitamin B60,07 mg5%
Vitamin B9 (folat)50,5 µg25,2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0,1 mg0,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor167,6 mg23,9%
Jod65,9 µg43,9%
Järn1,38 mg9,9%
Kalcium64 mg8%
Kalium134,4 mg6,7%
Magnesium11,7 mg3,1%
Natrium461,8 mg92,4%
Selen18,75 µg34,1%
Zink1,15 mg11,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,64 g22,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,08 g40%
Fettsyra 4:0-10:00,6 g-
Fettsyra 12:00,26 g-
Fettsyra 14:00,88 g-
Fettsyra 16:04,43 g-
Fettsyra 18:01,5 g-
Fettsyra 20:00,05 g-
Fettsyra 16:10,39 g-
Fettsyra 18:18,41 g-
Fettsyra 18:22,28 g-
Fettsyra 20:40,11 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fransk omelett grädde

Övrig information/klassificering av Fransk omelett grädde

Gruppering
Äggrätter
Art
Höna (B1713)
Del av växt/djur
Helt ägg utan skal
Fysisk form
Hel, formad, tjocklek 1,5-7 cm
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Fransk omelett grädde

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fransk omelett grädde och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fransk omelett grädde. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fransk omelett grädde. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %