Näringsvärde Fisk medelvärde, stekt

Namn: Fisk medelvärde, stekt  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Fisk 114
Livsmedelstyp: Maträtt


Makronutrienter mm per 100 g Fisk medelvärde, stekt

Kalorier184 kcal
Proteiner18,6 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
0,1 g
  0,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12,2 g
  4,7 g
  2 g
  1 g
Salt1,2 g
Aska2,7 g
Vatten66,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Fisk medelvärde, stekt

Näringstäthet Fisk medelvärde, stekt

Fisk medelvärde, stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 34% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Fisk medelvärde, stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A78,72 µg9,8%
ß-Karoten32,99 µg-
Vitamin D11 µg219,9%
Vitamin E1,71 mg14,3%
Vitamin K2,17 µg2,9%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,05 mg4,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,12 mg8,6%
Vitamin B3 (niacin)6,82 mg42,6%
Vitamin B60,63 mg45%
Vitamin B9 (folat)10,91 µg5,5%
Vitamin B125,06 µg202,4%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor273,1 mg39%
Jod54,5 µg36,3%
Järn0,6 mg4,3%
Kalcium106,6 mg13,3%
Kalium354,99 mg17,7%
Magnesium28,37 mg7,6%
Natrium483,97 mg96,8%
Selen23,97 µg43,6%
Zink1,88 mg18,8%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,09 g3,2%
DHA (Fettsyra 22:6)0,36 g180,8%
Fettsyra 16:02,03 g-
Fettsyra 18:11,67 g-
Fettsyra 18:20,15 g-
Fettsyra 20:40,05 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,14 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Fisk medelvärde, stekt

Mått och vikter

Hur mycket väger Fisk medelvärde, stekt?
MåttVikt (g)
1 Portion160 g
Räkna på mått och vikter för Fisk medelvärde, stekt

Information om näringsvärde Fisk medelvärde, stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Fisk medelvärde, stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Fisk medelvärde, stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Fisk medelvärde, stekt
Hur mycket Fisk medelvärde, stekt väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Fisk medelvärde, stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %