Kalorier | 30 kcal |
Proteiner | 3,7 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 3 g 2,1 g 0,8 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 0,8 g 0 g 0 g 0,1 g |
Salt | 0,1 g |
Aska | 2,3 g |
Vatten | 85,9 g |
Dill, färsk är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 374,92 µg | 46,9% |
ß-Karoten | 4517,1 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 1,59 mg | 13,2% |
Vitamin K | 192,5 µg | 256,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,09 mg | 7,7% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,16 mg | 11,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 1,18 mg | 7,4% |
Vitamin B6 | 0,3 mg | 21,4% |
Vitamin B9 (folat) | 36 µg | 18% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 32,25 mg | 40,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 35 mg | 5% |
Jod | 1 µg | 0,7% |
Järn | 1 mg | 7,1% |
Kalcium | 72 mg | 9% |
Kalium | 415 mg | 20,8% |
Magnesium | 40 mg | 10,7% |
Natrium | 26 mg | 5,2% |
Selen | 0,25 µg | 0,5% |
Zink | 0,7 mg | 7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,1 g | 3,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 16:0 | 0,03 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,03 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
Kokning | 96 g |
Ugn eller grill | 88 g |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 60 g |
1 dl = 100 ml | 16,7 g |
1 msk = 15 ml = 3 tsk | 2,5 g |
1 tsk = 5 ml = 5 krm | 0,8 g |
1 krm = 1 ml | 0,2 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |