Kalorier | 58 kcal |
Proteiner | 3,7 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 10,2 g 2,8 g 0,8 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 0,8 g 0,1 g 0 g 0,5 g |
Salt | 0,1 g |
Aska | 2,3 g |
Vatten | 83 g |
Avfall | 10 g |
Dill är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 375 µg | 46,9% |
ß-Karoten | 4500 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 1,7 mg | 14,2% |
Vitamin K | 0 µg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,19 mg | 17,3% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,43 mg | 30,7% |
Vitamin B3 (niacin) | 3,02 mg | 18,9% |
Vitamin B6 | 0,3 mg | 21,4% |
Vitamin B9 (folat) | 36 µg | 18% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 70 mg | 87,5% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 85 mg | 12,1% |
Jod | 0 µg | 0% |
Järn | 3,2 mg | 22,9% |
Kalcium | 343 mg | 42,9% |
Kalium | 750 mg | 37,5% |
Magnesium | 44 mg | 11,7% |
Natrium | 26 mg | 5,2% |
Selen | 0,5 µg | 0,9% |
Zink | 1,8 mg | 18% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,27 g | 9,6% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0 g | - |
Fettsyra 16:0 | 0,09 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,02 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,16 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Kokning | 88 g |
Ugn eller grill | 90 g |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |