Näringsvärde Choklad o chokladpraliner

Namn: Choklad o chokladpraliner (Theobroma cacao L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Choklad
Process: Fett tillfört (H0221) Socker eller sirap tillfört (H0136)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Choklad eller chokladprodukt 28
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Choklad o chokladpraliner

Kalorier547 kcal
Proteiner7,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
54,3 g
  0,6 g
  50,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
33,7 g
  18,5 g
  11,9 g
  1,3 g
Kolesterol7 mg
Salt0,2 g
Aska1,9 g
Vatten2,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Choklad o chokladpraliner

Näringstäthet Choklad o chokladpraliner

Choklad o chokladpraliner är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Choklad o chokladpraliner (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A72 µg9%
ß-Karoten36 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,41 mg3,4%
Vitamin K1,1 µg1,5%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,16 mg14,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,35 mg25%
Vitamin B3 (niacin)1,67 mg10,4%
Vitamin B60,03 mg2,1%
Vitamin B9 (folat)7 µg3,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor260 mg37,1%
Jod25 µg16,7%
Järn2,1 mg15%
Kalcium289,5 mg36,2%
Kalium406,5 mg20,3%
Magnesium65 mg17,3%
Natrium74 mg14,8%
Selen1,8 µg3,3%
Zink1,3 mg13%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,18 g6,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,15 g-
Fettsyra 12:00,35 g-
Fettsyra 14:00,88 g-
Fettsyra 16:08,29 g-
Fettsyra 18:08,47 g-
Fettsyra 20:00,2 g-
Fettsyra 16:10,15 g-
Fettsyra 18:111,73 g-
Fettsyra 18:21,08 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Choklad o chokladpraliner

Mått och vikter

Hur mycket väger Choklad o chokladpraliner?
MåttVikt (g)
1 Portion100 g
1 Liten100 g
1 Mellanstor170 g
1 Stor300 g
Räkna på mått och vikter för Choklad o chokladpraliner

Övrig information/klassificering av Choklad o chokladpraliner

Gruppering
Choklad eller chokladprodukt
Art
Kakao (B1318)
Del av växt/djur
Frö eller kärna
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Fett tillfört, Socker eller sirap tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Choklad o chokladpraliner

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Choklad o chokladpraliner och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Choklad o chokladpraliner. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Choklad o chokladpraliner
Hur mycket Choklad o chokladpraliner väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Choklad o chokladpraliner. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %