Kalorier | 296 kcal |
Proteiner | 19,7 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 1,6 g 0 g 1,4 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 23,7 g 12,1 g 8,2 g 1,5 g |
Kolesterol | 168,6 mg |
Salt | 2,3 g |
Aska | 4,1 g |
Vatten | 50,8 g |
Avfall | 4 g |
Carbonara sås är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 189 µg | 23,6% |
ß-Karoten | 61 µg | - |
Vitamin D | 0,76 µg | 15,2% |
Vitamin E | 2,43 mg | 20,2% |
Vitamin K | 11 µg | 14,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,18 mg | 16,4% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,31 mg | 22,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 5,55 mg | 34,7% |
Vitamin B6 | 0,12 mg | 8,6% |
Vitamin B9 (folat) | 34,4 µg | 17,2% |
Vitamin B12 | 1,3 µg | 52% |
Vitamin C | 0,3 mg | 0,4% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 322,3 mg | 46% |
Jod | 53,1 µg | 35,4% |
Järn | 1,09 mg | 7,8% |
Kalcium | 361,7 mg | 45,2% |
Kalium | 160,1 mg | 8% |
Magnesium | 23,4 mg | 6,2% |
Natrium | 934,8 mg | 187% |
Selen | 12,16 µg | 22,1% |
Zink | 1,71 mg | 17,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,15 g | 5,4% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,04 g | 20% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,96 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0,38 g | - |
Fettsyra 14:0 | 1,38 g | - |
Fettsyra 16:0 | 6,35 g | - |
Fettsyra 18:0 | 2,65 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0,04 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,5 g | - |
Fettsyra 18:1 | 7,34 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,19 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,07 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |